tirsdag 11. mai 2010

What to do?

Som jeg tidligere skrev, har jeg nylig gjort flere bokkupp. I tillegg til disse har jeg også funnet svært mange godbiter på loppemarked (se her og her f.eks…). Foto0009 Etter mange års bokhandler karriere ligger også mange bøker på vent i hylla. Et lite innblikk i en bibliofils hverdag (vakkert illustrert ved fruens fotomontasje…) får dere her. Hvilken bok skal leses først? Ai ai ai… Skikkelig dilemma der, altså.

9788203195518_Nesbo_highresTro det eller ei, så har jeg allerede bestemt meg. Satte igang med Nesbøs Panserhjerte. Det går jo raskt å lese også, ren underholdning for penga.

 

Men så fikk jeg e-post i dag om at Lehanes nyeste på norsk, Et land i grålysningen (The Given Day), er på vei i posten. Da vil jeg jo gjerne kaste meg over den også. Begynner å haste med å bli ferdig med Nesbø gitt, slik at den ikke blir liggende halvlest på hylla.

PrintLitt om Et land i grålysningen (på engelsk) finner dere på Wikipedia. Der kan dere også lese litt mer om Lehane. Og ja – det er mannen bak bl.a. Mystic River og Shutter Island, samt enkelte episoder av The Wire. Jeg gleder meg som et barn til den kommer i posten – tror dette er 680 sider som kommer til å gå unna så lett som en lek.

Boka har kommet på Versal forlag, og kan bl.a. kjøpes her hos ark.no. Engelsk utgave finner du bl.a. hos amazon.co.uk.

4 kommentarer:

 1. Det store spørsmålet er hvordan du liker Panserhjerte. Selv fikk jeg litt sånn tomgangsfølelse av den, så jeg er spent på hva du synes. Jeg fikk både den og snømannen til jul, og begge ble lest rimelig kjapt.

  SvarSlett
 2. Har du lest "De gales øy", og hva syntes du i tilfelle? Jeg så filmen her forleden og fikk i hvert fall lyst til å lese boken.

  SvarSlett
 3. Tore - da er Panserhjerte lest (og "beblogget"). Enig i tomgangsfølelsen, selv om den er kjapt lest tror jeg boka hadde tjent på en strengere redaktør.

  SvarSlett
 4. Norunn. For det første - takk for at du tar deg bryet å lese mine skriblerier, og at du i tillegg vil høre mine meninger. *rødme* ;)

  Har dessverre ikke lest "De gales øy", men basert på "Mystic River" - hvor jeg både har lest boka og sett filmen - vil jeg anbefale å lese "De gales øy" også. Til tross for mesterlig regiarbeid (Eastwood) og strålende skuespill (Penn) er det noe helt eget med Lehanes beskrivelser og detaljrikdom i boka.

  Men nå skal det sies at jeg leste/så i "riktig" rekkefølge, dvs. at jeg leste boka før jeg så filmen. Da stemte ikke alle bildene i filmen med de jeg hadde skapt selv. Erfaringsmessig preger det både film- og bokopplevelse for meg hvis jeg både leser og ser, uavhengig av rekkefølge. Så som du skjønner, intet entydig svar... :)

  Har forresten tenkt å lese "Shutter Island". Forstår deg dithen at filmen også er severdig. Godt å ha noe og se frem mot :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails