fredag 30. juli 2010

Paganinikontraktet – Lars Kepler

Bilde hentet fra www.albertbonniersforlag.se

En stor fritidsbåt blir funnet drivende i Stockholms skjærgård. I båten blir ei ung jente funnet død, sittende sittende i sengen. Eller, hvorfor skriver jeg om hvordan boka begynner? Kan du ikke heller lese de første sidene av boka her?

Tidligere har jeg skrevet om Hypnotisören av samme forfatter, eller egentlig forfattere. Lars Kepler er nemlig et pseudonym for forfatterekteparet Alexandra Coelho Ahndoril og Alexander Ahndoril. Boka er utgitt på Albert Bonniers Förlag i Sverige, og til høsten skal den (i følge Bokdama) komme på norske CappelenDamm.

Hvis du tok deg tid til å lese utdraget, har du forstått at her dreier det seg om idealister i kamp mot våpenprodusenter – og selvfølgelig mord – i stor skala. Som i Hypnotisören er det Kriminalkommissarie Joona Linna som har saken, og også nå ser han sammenhenger ingen andre ser. Hadde det ikke vært for ham ville den unge jentas dødsfall blitt avskrevet som en ulykke og Generaldirektør Palmcronas selvmord ville utelukkende blitt betraktet som nettopp det. Dette er opptakten til en jakt på en leiemorder, på liv og død. Superspennende.

Om jeg likte Hypnotisøren godt, liker jeg nok denne boka enda bedre. Kepler har fått enda mer grep om krimsjangeren og her er det svært få dødpunkt.

Boka er skrevet i et svært lett språk, noe som sammen med den drivende handlingen gjør at du rives videre fra side til side i et forrykende tempo. Dette er en page turner i uttrykkets aller beste forstand. Undertegnede brukte ca. to ettermiddager på de knapt 570 sidene. Dette bør kunne bli en av høstens aller største selgere på krimfronten.

Og dere, det er faktisk svært så greit å lese på grannefolkets språk, så hvorfor ikke kaste seg ut i det og kjøpe boka i dag hos capris.no. Kun kr. 158,- innbundet og kr. 147,- for e-bok. Det lar seg høre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails